Gevelbekleding

Horizontale gevelbekleding

Home » Gevelbekleding » Horizontale gevelbekleding

Horizontale gevelbekleding

Veelzijdig design aan je gevel

Linius® is horizontale gevelbekleding in aluminium, met een moderne uitstraling en heel wat voordelen. De bevestiging van de profielen is volledig onzichtbaar weggewerkt voor een strak resultaat. Linius® combineert hoogwaardige kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Toe te passen in zowel nieuwbouw als renovatie. 

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Met Linius® ontwikkelde Renson een hoogwaardige, tijdloze en tegelijk stijlvolle horizontale gevelbekleding van aluminium. De profielen ondersteunen een uniform totaalbeeld van je buitenomgeving. 

  • Linius® L.033 profielen van 20 mm diep
  • open, gesloten of ventilerende functie
  • strakke gevel met een sterk horizontaal accent
  • breed kleurenpalet
  • poorten en deuren integreren met dezelfde profielen

Een nieuwe woning of een na-geïsoleerde gevel? Met horizontale gevelbekleding geef je ze extra uitstraling. 
Het systeem heeft veel voordelen: 

  • Met een geventileerde gevel vermijd je vochtproblemen en voorkom je dat het te warm in huis wordt.
  • De verschillende profielen en brede keuzemogelijkheden geven je creatieve vrijheid voor jouw gevel.
  • De aluminium gevelbekleding, met onzichtbare bevestigingen, heeft een strak, modern design.
  • Het gelakte aluminium is eenvoudig te reinigen en vraagt amper onderhoud.
Gevelbekleding geeft extra karakter aan je woning of gebouw. Vooraleer je overgaat tot een effectieve aankoop, wil je natuurlijk wel weten wat gevelbekleding kost. Renson gevelbekleding is bijna altijd maatwerk. De gevelbekleding prijzen zijn dan ook sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan het type gevelbekleding, het materiaal, de afmetingen en extra opties die geïntegreerd kunnen worden. Vraag ons voor een prijs op maat via ons contactformulier.

De horizontale aluminium lamellen worden op een verticale draagstructuur bevestigd met lamellenhouders, gefixeerd op vaste afstanden d.m.v. onzichtbare bevestigingselementen. Om gevelaccenten als deze nog strakker te kunnen doortrekken kunnen naast voordeuren en ramen ook sectionale garagepoorten met hetzelfde bekleed worden. De garagepoort kan dan als het ware onzichtbaar geïntegreerd worden in een gevel die op dezelfde manier afgewerkt werd.

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud je horizontale gevelbekleding?

Aluminium gevelbekleding valt op door beperkt onderhoud. Dat geldt ook voor de horizontale Linius-lamellen. Je reinigt Linius-profielen af ten toe met lauw water. Meer hoe je niet te doen om je gevel in topconditie te houden.

Gesloten of vertileren?

Met Linius construeer je een gesloten systeem of een ventilerende gevel die de bouwschil laat ademen.

Beveiliging?

De speciaal ontwikkelde vingerklembeveiliging voorkomt dat je vingers vast komen te zitten als de poort open of dicht gaat.

Welke soorten gevelbekleding zijn er?

De keuze van de aluminium gevelbekleding begint bij de lijnen. Horizontaal of verticaal.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze horizontale gevelbekleding? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.