Zonwering

Rolluiken

Home » Zonwering » Rolluiken

Rolluiken

Op alle fronten een aanwinst

Rolluiken zijn dé manier om je huis af te schermen voor verschillende invloeden van buitenaf. Zo houden ze zonlicht buiten, maar hebben ze ook een isolerende werking en zorgen daarmee voor energiebesparing. In de zomer houden rolluiken de warmte buiten, in de winter blijft de kou buiten. Ook geluid houd je met rolluiken buitenshuis. Daarnaast geven ze privacy en maken ze je huis veiliger door de inbraakvertragende werking.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Een rolluik bestaat uit een kast die aan uw muur of kozijn wordt bevestigd, met daarin een pakket van aluminium lamellen die u omhoog en omlaag kan doen. Tussen de lamellen zitten gaatjes die, wanneer de rolluiken niet volledig gesloten zijn, zorgen voor ventilatie en lichtinval.  

U kunt kiezen uit verschillende soorten kasten en verschillende soorten lamellen voor uw rolluiken. Zo is er het M-lamel, maar ook het L-lamel. Deze zijn verschillend van vorm, de ene is robuuster en de andere geeft een slankere uitstraling. Tevens is er een type lamel dat gevuld is met hardschuim, wat zorgt voor een extra isolerende en geluiddempende werking. Voor de kast kunt u kiezen uit verschillende designs. Daarnaast is er de mogelijkheid om de kast te voorzien van een zonnepaneel, waarmee de bediening gefaciliteerd wordt. Het rolluik hoeft dan niet op uw elektriciteit binnenshuis te worden aangesloten.

Rolluiken bieden niet alleen bescherming tegen zonlicht, maar hebben daarnaast vele andere voordelen. Rolluiken zorgen voor privacy, geluiddemping, verduistering, isolatie en verhoogde veiligheid.

Wat kost een rolluik? Bij Kikstra zonwering worden rolluiken op maat gemaakt zodat ze volledig aansluiten bij uw behoeften. De prijs is dan ook afhankelijk van uw wensen. Factoren als afmetingen, type besturing en soort lamellen spelen hierin een rol. Vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem contact op!

Wilt u bij Kikstra Zonwering een rolluik kopen? Dan zit montage bij de prijs inbegrepen. Onze eigen monteurs komen uw rolluik buiten vakkundig plaatsen en afwerken. De kast kan zowel op uw kozijn als op uw muur geplaatst worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Doorgaans neemt de montage van een rolluik een uur in beslag.

Veelgestelde vragen

Wat is een rolluik?

Een rolluik is een verticaal oprolbaar scherm waarmee u uw ramen en deuren kunt afsluiten. Het is geschikt als buitenzonwering en kent daarnaast veel andere voordelen. Het rolluik bestaat uit aluminium lamellen die met elkaar verbonden zijn en samen een oprolbaar geheel vormen.

Is het rolluik waterdicht?

Het rolluik is 100% waterdicht wanneer deze volledig gesloten is. Ook in de ventilatiestand houdt het rolluik de meeste buien buitenshuis.

Is de bediening van het rolluik elektrisch?

U kunt zelf kiezen tussen elektrische bediening of handmatige bediening. Bij de keuze voor een elektrische bediening wordt u voorzien van een  hand of wandzender. Ook kunt u op uw telefoon of tablet de zonwering bedienen vanuit een app. Tevens is er de duurzame mogelijkheid om uw rolluiken op zonne-energie te laten werken, middels een zonnepaneel op de kast waar uw rolluik in zit.

Wat zijn de beschikbare kleuren?

U kunt kiezen uit maar liefst 209 RAL kleuren. Daarnaast heeft u voor de afwerking keuze uit mat, structuur of zijdeglans.

Wat zijn de maximale afmetingen?

Voor een rolluik zijn de maximale afmetingen 3500 cm in de breedte en 2800 cm in de hoogte.

Wat zijn de minimale afmetingen?

De minimale afmetingen van uw rolluik zijn afhankelijk van de motor waarvoor u kiest. Met de kleinste motor kan een rolluik vanaf een breedte van 65 cm worden gerealiseerd.

Wat is de levertijd van rolluiken?

We leveren (en monteren) onze rolluiken binnen een periode van 3 tot 4 weken.

Hoelang heb ik garantie op mijn rolluik?

Kikstra staat voor kwaliteit, daarom worden alle producten met standaard 5 jaar fabrieksgarantie geleverd. Ook zijn er onderhoudspakketten beschikbaar. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Is de prijs van het rolluik inclusief montage?

Ja, alle producten van Kikstra Zonwering worden door onze eigen monteurs bij u thuis geplaatst. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

Hoe kan ik bij Kikstra rolluiken bestellen?

Wij maken uw rolluik voor u op maat. Daarom is het nodig om uw wensen en behoeften in kaart te brengen voordat u kunt bestellen. Wilt u dit met ons doornemen? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom van Kikstra Zonwering!

Is een rolluik voor een deur mogelijk?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. We kijken graag met u naar de opties voor uw specifieke situatie.

Moet ik mijn rolluiken onderhouden?

Het is wenselijk om uw rolluiken eens in de zoveel tijd schoon te maken. Verder is er geen onderhoud vereist.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze rolluiken? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.