Zonwering

Rolluiken

Home » Zonwering » Rolluiken

Rolluiken

Op alle fronten een aanwinst

Rolluiken zijn zeer geschikt als zonwering, evenwel zorgen ze ook voor privacy en hebben een inbraakvertragende werking. De isolerende eigenschappen van een rolluik zorgen ervoor dat in de zomer de warmte en in de winter de koude worden gereduceerd, waardoor energie wordt gespaard. Daarnaast biedt het rolluik een zeer goede geluidsisolatie, waardoor omgevingsgeluiden worden gedempt.

Rolluiken worden op maat gemaakt en zijn naar wens samen te stellen. Leverbaar in diverse kleuren, bediening en grootte van de lamellen.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Rolluiken bestaan uit een pakket van lamellen die u omhoog en omlaag kunt doen, de gaatjes tussen de lamellen zorgen voor ventilatie en licht. De lamellen zijn gemaakt van dubbelwandige aluminium met in het midden een schuimlaag, dat maakt ze extra stabiel en isolerend.

Rolluiken helpen tegen inbrekers, geluid, warmte en dienen als goede isolatie. Maar ook als zonwering en zorgen ervoor dat het in de zomer daardoor niet te warm wordt in uw woning.

De kosten voor het leveren en plaatsen van een rolluik is afhankelijk van de afmetingen,  en de situatie ter plaatse. Het rolluik wordt op maat voor u samengesteld. In onze showroom kunt u zich oriënteren op de diverses mogelijkheden.

U kunt kiezen voor rolluiken met een slimme besturing met behulp van sensoren/slimme schakelaars, maar er is ook een keuze in de afmeting van de lamellen.

Onze ervaren monteurs zijn pas tevreden als u dat ook bent!

Veelgestelde vragen

Wat is het nadeel van rolluiken?

Als het hard regent of hagelt kunnen ze wat meer geluid maken. Als de rolluiken naar beneden zijn, dan is er in de ruimte totale verduistering. Alleen op de ventilatiestand komt er iets licht naar binnen.

Hoeveel graden scheelt het met rolluiken?

Rolluiken houden gemiddeld 6 graden tegen.

Waarom wel of geen rolluiken?

Rolluiken schrikken inbrekers af. Een raam is snel ingeslagen, een rolluik vergt veel meer werk en heeft daardoor een inbraakvertragend effect.

Hoe effectief zijn rolluiken?

Rolluiken zijn de meest effectieve vorm van zonwering tijdens een hittegolf. Rolluiken zijn namelijk volledig afsluitbaar. Zon, warmte en geluiden kunnen veel minder makkelijk uw woning binnendringen

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.