Zonwering

Serre zonwering

Home » Zonwering » Serre zonwering

Serre zonwering

Het hele jaar door woon-comfort-klimaat in uw serre

Wilt u dat bij zonnig weer uw serre of veranda niet te warm wordt? Kies dan voor serre zonwering. Niet alleen werkt het als een warmte-reducerend schild, het verhoogt ook de uitstraling en comfort van uw serre.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Serre zonwering kan zowel aan de buitenkant van uw serre, als aan de binnenkant gemonteerd worden. Waarbij de plaatsing aan de buitenkant wel de meest optimale bescherming biedt tegen opwarming door de zon.

Met de serre zonwering van Kikstra Outdoor concepts kunt zich altijd ontspannen in uw serre , en bent u indien gewenst perfect beschermd tegen de zon, inkijk en verblinding. Dankzij de diversiteit aan designuitvoeringen, kleuren en vele extra’s kunt uw het geheel naar uw eigen idee vormgeven.

In de zomer bieden ze een aangename zonbescherming tegen de warmte. De ruimte onder het zonnescherm warmt niet zo snel op, zeker niet met een bovengemonteerde serrezonwering. Hierdoor zijn er minder ventilatoren of airconditioners nodig, zodat hier veel energie kan worden bespaard. In de winter biedt de serrezonwering, indien nodig een goede bescherming tegen verblinding.

Op zonnige winterdagen kan het zonnescherm ingerold blijven, zodat de warme zonnestralen de serre of het huis kunnen verwarmen. In combinatie met uw serre heeft u dankzij de zonwering het hele jaar door een plek om te ontspannen met aangename temperaturen-vooral in de zomer.

Samen met u gaan we op zoek naar de oplossing die voor uw serre zonwering precies aan uw verwachtingen voldoet. Kikstra Outdoor Concepts geeft u professioneel en individueel advies met de daarbij behorende individuele prijsopgave.

Onze vakmensen van Kikstra Outdoor Concepts zorgen voor een professionele montage en advies bij de installatie van uw zonwering. Maar ook na de aankoop staan wij voor u klaar om u van service en advies te voorzien.

Veelgestelde vragen

Wanneer een ondergemonteerde serrezonwering?

Deze zorgt voor een perfecte zonwering: in de zomer zorgt het zonnescherm voor een aangename schaduw, in de winter laat het de warmte van de zon binnen in de serre. Bovendien geeft de zonwering de ruimte een gezellige atmosfeer.

Wat te doen als het vriest?

Om schade aan vastgevroren componenten te voorkomen, is het beter om de serrezonwering bij vorst niet te bedienen. Als dat in de praktijk toch nodig is: houd het systeem in de gaten! Zo kunt u snel stoppen als iets vastgevroren is en schade voorkomen. Onze tip: zet bij vorst de weersensoren aan uw systeem uit en voorkom zo dat het systeem in- en uitschuift wanneer u niet thuis bent.

Wat te doen bij regen?

De basisfunctie van een zonweringdoek is het bieden van bescherming tegen zonlicht en warmte. Als het regent, kunt u uw zonnescherm beter inhalen. Want nat geworden doeken kunnen versterkt wikkelvouwen, water -en weervlekken vertonen. Ook is het mogelijk dat er honingraatpatronen ontstaan. Als uw zonwering toch een keer vochtig geworden is, kunt de zonwering het beste uitschuiven om te drogen zodra het weer beter is geworden.

Weinig geluid, niet stil

Wat de één luid en storend vindt, is voor de ander nauwelijks waarneembaar. Dit geldt ook voor kraakgeluiden van uw systeem. Bij temperatuurschommelingen zet het materiaal van uw serrezonwering uit of krimpt het – een natuurlijk proces dat niet vermeden kan worden. Ook bij het in- en uitschuiven zijn geluiden te horen, die afhankelijk van de bouwsituatie luider of stiller kunnen zijn. In ieder geval wordt de goede werking van uw serrezonwering niet beïnvloed door de kraak- en loopgeluiden.

Wanneer een bovengemonteerde serrezonwering?

Een bovengemonteerde serrezonwering houdt de warmte buiten en is een fantastische bescherming tegen verblinding. Toch dringt er nog steeds net zoveel licht door in de terrasruimte als u wilt.

Wat te doen bij wind?

Serrezonweringen zijn ook bestand tegen hogere windsnelheden. Toch is het beter om de zonwering in te halen voordat er harde wind opsteekt. Dit vermindert het risico dat uw zonwering beschadigd wordt door sterke windstoten. Als u uw systeem aanvult met een windsensor, neemt de sensor deze taak van uw over.

Vouwvorming – geen reden tot zorg?

Sommige onregelmatigheden kunnen eenvoudigweg niet worden vermeden vanwege omgevingsomstandigheden en om productieredenen – bijvoorbeeld knikvouwen of stuwings – en wikkelvouwen door afwijkende wikkeldiameters op de doekas. Ook kan golfvorming en oprekken bij de naden of honingraatvorming optreden. Maar we kunnen u geruststellen: u heeft te maken met een stof van hoge kwaliteit. Kleine oneffenheden doen geen afbreuk aan de functionaliteit ervan.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze serre zonweringen? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.