Zonwering

Knikarmscherm

Home » Zonwering » Knikarmscherm

Knikarmscherm

Creëer schaduw op uw terras en houd zonlicht buitenshuis

Een knikarmscherm is een terrasscherm dat bescherming biedt tegen de zon, zonder dat uw bewegingsvrijheid wordt beperkt. Dit type zonwering wordt enkel aan de gevel gemonteerd, waardoor de ruimte eronder volledig te benutten is. Zo kunt u uw terrasmeubilair goed kwijt en creëert u een gezellige plek waar u van de schaduw kunt genieten. Daarnaast zorgt het knikarmscherm ervoor dat de zon niet in uw huis schijnt, waardoor hitte binnenshuis wordt tegengegaan.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Een knikarmscherm is een type zonwering dat alleen aan uw gevel wordt gemonteerd, waardoor er geen poten op de grond nodig zijn. Het knikarmscherm zit in een zogeheten cassette, de behuizing die horizontaal op de muur gemonteerd wordt. In deze behuizing bevinden zich de motor voor de aansturing, het opgerolde doek en de knikarmen. Deze knikarmen klappen horizontaal in en uit, waardoor deze op dezelfde lijn als het doek bewegen. Wanneer het doek helemaal opgerold is, betekent dit dan ook dat de knikarmen volledig in de cassette zijn verborgen. Het doek rolt horizontaal uit onder een flauwe hoek en zorgt zo voor een maximaal oppervlakte aan schaduw.

Eén van de grootste voordelen van een knikarmscherm is dat het weinig ruimte in beslag neemt, de grond vrij houdt en u zo de mogelijkheid geeft optimaal te genieten van uw terras. Geen gesleep met een zware parasolvoet, of poten van terrasoverkapping die in de weg staan. Daarnaast is een knikarmscherm mooi weggewerkt wanneer deze ingeklapt is.

Wat kost een knikarmscherm? Bij Kikstra Zonwering worden alle producten op maat gemaakt. De prijs van uw knikarmscherm is dan ook afhankelijk van wat uw wensen zijn. Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op!

De montage van uw knikarmscherm wordt door onze eigen monteurs uitgevoerd. Kikstra verzorgt het proces van het begin tot het eind en ontzorgt u daarmee volledig. Voor de montage aan de gevel zijn verschillende technieken mogelijk, daarin wordt gekozen voor de techniek die het best aansluit bij uw woning en uw wensen. De duur van de montage is afhankelijk van uw specifieke situatie, maar neemt doorgaans maximaal 1 uur in beslag.

Veelgestelde vragen

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm valt onder de categorie terrasschermen. Een knikarmscherm wordt aan uw woning gemonteerd en heeft geen ondersteuning op de grond nodig, waardoor u maximale bewegingsvrijheid behoudt. Dit type zonwering wordt ingezet om schaduw op uw terras te creëren, maar zorgt er ook voor dat er minder zonlicht in uw huis binnenvalt. Hiermee wordt het niet alleen op het terras aangenamer, maar ook in uw huis.

Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm?

De hoek waaronder het scherm uitrolt is het grootste verschil tussen deze verschillende types zonwering. Een knikarmscherm rolt uit onder een flauwe hoek en hangt daardoor nagenoeg horizontaal. Een uitvalscherm rolt uit onder een scherpere hoek en hangt daardoor diagonaal. Met een knikarmscherm wordt schaduw op het terras én in het huis gecreëerd, met een uitvalscherm wordt enkel het zonlicht buitenshuis gehouden. 

Wat is de uitval van een zonnescherm?

De uitval is de lengte vanaf de muur tot de buitenzijde van de voorlijst, wanneer het scherm volledig geopend is. Deze is afhankelijk van de hoogte en sterkte van de gevel en de grootte/diepte van het terras. Voor een goede werking van het scherm, dient u rekening te houden met een minimale uitval van 200 cm.

Waar moet de ruimte waar het geplaatst wordt aan voldoen?

Voor een knikarmscherm is een stevige ondergrond nodig om het te monteren. Daarnaast dient er voldoende ruimte te zijn voor de afmetingen van de behuizing.

Is het knikarmscherm elektrisch te bedienen?

Voor de bediening van het scherm kunt u zelf een keuze maken tussen elektrisch en handmatig. Wanneer u kiest voor elektrische bediening, wordt u voorzien van een  wandzender of een handzender. Tevens kunt u op uw telefoon of tablet de zonwering bedienen middels een app.

Wat zijn de beschikbare kleuren?

Voor het aluminium mechanisme en de behuizing kunt u kiezen uit maar liefst 206 kleuren. Ook voor het doek is er ruime keuze, zo kunt u kiezen uit 110 kleuren en verschillende dessins. Bent u benieuwd naar de opties? Kom dan langs in onze showroom!

Wat zijn de maximale afmetingen?

De maximale afmetingen voor een knikarmscherm zijn 1200 cm in de breedte en 350 cm voor de diepte (uitval).

Wat zijn de minimale afmetingen?

De minimale afmetingen zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Wel dient u rekening te houden met een uitval van minimaal 200 cm.

Is de zonwering bestand tegen regen?

Het hoogwaardige acryldoek dat voor een knikarmscherm gebruikt wordt, is water- en vuilafstotend. Het doek is niet geschikt voor herhaaldelijk gebruik bij regen, een enkele regenbui is echter geen probleem. Denkt u er wel aan dat het doek goed dient te drogen voordat deze weer wordt ingerold.

Wat is de levertijd?

De levertijd van uw knikarmscherm is 3 tot 4 weken.

Wat is de garantieduur?

Kikstra staat voor kwaliteit, daarom worden alle producten met standaard 5 jaar fabrieksgarantie geleverd. Ook zijn er onderhoudspakketten beschikbaar. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze knikarmschermen? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.