Zonwering

Knikarmscherm

Home » Zonwering » Knikarmscherm

Knikarmscherm

Laat zonlicht buitenshuis

Terrasschermen bieden u bescherming tegen de zon en zijn breed inzetbaar, zowel vrijstaand als aan de gevel. Een terrasscherm is naast beschermend ook bepalend voor de sfeer van zowel het terras als de woning. Zo moet een terrasscherm ook mooi passen bij uw huis. Vormgeving, dessin, kleur en de uitvoering zijn zaken waarover moet worden nagedacht.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Soorten

Knikarmschermen (of terraszonwering) knikken onder een flauwe hoek horizontaal uit de gevel. Knikarmschermen zijn uitermate geschikt voor zowel brede als smalle gevels en maken een ongehinderde doorloop onder de zonwering mogelijk.

Een zonnescherm heeft veel voordelen. Zo hoeft er bijvoorbeeld geen zware parasolvoet verplaatst te worden wanneer de zon bijdraait. Daarnaast heeft u geen last van staande objecten op het terras zoals een parasol of poten van een terrasoverkapping. Een terrasscherm is mooi weggewerkt in een cassette en hangt op hoogte aan de achtergevel van de woning.

Nog een voordeel van een knikarmscherm is de mogelijkheid voor een elektrische bediening. Zo kunt u het zonnescherm gemakkelijk in en uit draaien door één druk op de knop.

Daarnaast kunt u met een knikarmscherm heerlijk genieten van een schaduwplek op het terras achter uw huis. Zelfs wordt de warmte deels buiten de deur gehouden doordat de zon niet geheel op de ramen schijnt.

Elektrische terrasschermen in diverse kleuren

Bij knikarmschermen is het mogelijk om te kiezen voor elektronische bediening. Kies voor veel bedieningscomfort met de elektrische bediening Home Motion van Somfy. Het zonwerende doek van terrasschermen biedt bescherming en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Benieuwd naar de kleuren? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs bij ons in Noordhorn.

Terrasscherm met het beste doek

Alle zonneschermdoeken voor onze knikarmschermen zijn van hoogstaande kwaliteit en voldoen aan goede eigenschappen. Zo hebben onze doeken voor terrasschermen een lange levensduur en behoudt het doek de kleur op lange termijn. U wilt natuurlijk niet dat het doek na verloop van tijd verkleurt. Ook biedt het doek bescherming tegen vuil en neerslag. Houdt er wel rekening mee dat het doek uiteraard niet geschikt is voor herhaaldelijk gebruik bij regen. Een enkele regenbui is niet erg, maar laat het doek vervolgens goed drogen voordat deze weer wordt ingerold. Daarnaast houden deze doeken minstens 70% warmte van de zon tegen. Dit maakt het zitten onder het zonnescherm op het terras aangenaam.

Veelgestelde vragen

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm wordt ook wel een terrasscherm of zonnescherm genoemd. Dit scherm heeft een zonnedoek en zit opgerold in een cassette. Aan de zijkanten zitten armverbinders die twee knikarmen vasthouden welke zich direct onder het doek bevinden. Deze knikarmen zorgen voor een goede spanning op het zonnedoek en bevorderen het in en uitrollen. De cassette wordt aan de gevel gemonteerd van een woning en kan elektrisch bediend worden. Zo maakt u een fijne schaduwplek achter uw huis.

Wat is het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm?

Een knikarmscherm is bedoeld om onder te zitten, een uitvalscherm niet. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een zonnescherm?

Kies voor een zonnescherm met een volledige cassette. Dan is het doek van je scherm beschermd tegen vuil, stof en regen. Dit komt de levensduur en uitstraling van het doek enorm ten goede. Aangezien de cassette van het zonnescherm aan de gevel van je woning hangt, wil je graag dat deze in stijl mooi aansluit.

Wat kost een knikarmscherm?

De prijzen van een knikarmscherm zijn uiteraard volledig afhankelijk van uw wensen. Bij Kikstra hebben we zonneschermen van 3 meter, zonneschermen van 5 meter maar ook andere afmetingen. Wij bieden zonwering aan die volledig naar uw wens kunnen worden ingericht. Zo leveren we niet alleen knikarmschermen, maar ook screensmarkiezen of uitvalschermen. Neem gerust contact met ons op om alle opties door te nemen.

Wat is de uitval van een zonnescherm?

De uitval is de lengte vanaf de muur tot de buitenzijde van de voorlijst, wanneer het scherm volledig geopend is. Deze is afhankelijk van de hoogte en sterkte van de gevel en de grootte/diepte van het terras. Voor een goede werking van het scherm, dient u rekening te houden met een minimale uitval van 200 cm.

Wat is beter screens of zonnescherm?

Het is niet zo dat de ene zonwering beter is dan de andere. In tegendeel, beide types weren de zon goed, al doen ze dat elk op een andere manier. Het grootste verschil zit in de functie ervan. Screens worden gebruikt om je woning koel te houden, terwijl een zonnescherm vooral zorgt voor een schaduwplek op je terras.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.