Zonwering

Markiezen

Home » Zonwering » Markiezen

Markiezen

Geeft een authentieke uitstraling

Markiezen zijn van alle tijden en staan voor eerlijke en authentieke ambacht. Een markies geeft een huis een klassieke en elegante uitstraling. Markiezen zijn stijlvol en karakteristiek en behoort tot een van de oudste typen zonweringssystemen. Van oudsher zorgen markiezen voor romantische beschaduwing van het raam of terras.

Kikstra zonwering levert windvaste markiezen geheel op maat en professioneel afgewerkt.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Markiezen kenmerken zich door zijn ronde vormen en dichte zijkant. Naast hun zonwerende kenmerken, de zijkant van het zonnescherm is ook dicht, geven markiezen een geheel eigen karakter aan een woning of gebouw. 

Naast de romantische en stijlvolle uitstraling, heeft een markies als grootste voordeel dat het volledige bescherming biedt tegen de zon. Bovendien bieden ze, in tegenstelling tot uitvalschermen, ruimte voor openslaande deuren en ramen. Bovendien is dit type zonwering nauwelijks windgevoelig.

Markiezen worden op maat gemaakt. Keuzes die de prijs van markiezen beïnvloeden zijn de de grootte van de markies evenals de bediening, uitvoering en de bovenkap. U bent van harte welkom in onze showroom om de diverse mogelijkheden te bespreken.

Onze specialisten zijn experts in het monteren van markiezen. Wanneer er meerdere markiezen moeten worden geplaatst, ligt de kostprijs van de montagekosten voor ieder markies lager.

Veelgestelde vragen

Kunnen de markiezen 's winters buiten blijven hangen?

Het is voor de levensduur van de markiezen beter om ze voor de winter binnen te halen.

Het doek van de markiezen is versleten. Moet ik nu nieuwe markiezen aanschaffen?

Als het geraamte nog in goede staat is, kunt u alleen het doek laten vervangen. Dit is uiteraard voordeliger dan compleet nieuwe markiezen

Mag ik de markiezen sluiten als ze nat zijn?

Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. Als het onvermijdelijk is door bijvoorbeeld harde wind, zorg dan dat u de markies zo snel mogelijk weer kunt laten zakken, zodat deze aan de lucht kan drogen.

Er zit een scheur in het doek. Kan dit gerepareerd worden?

Reparaties aan het doek zijn helaas niet mogelijk. De vervuiling die op het doek zit, zou schade aan de machines kunnen veroorzaken. U kunt het doek wel laten vervangen.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze markiezen? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.