Terrasoverkapping

Lamellen overkapping

Home » Terrasoverkapping » Lamellen overkapping

Lamellen overkapping

Aan te passen aan uw wensen 

Bij een terrasoverkapping denkt u waarschijnlijk aan een volledige overkapping van uw terras. Wat het weer ook is, de zon of regen komt niet door de overkapping heen. Dat is natuurlijk prettig, maar soms wilt u ook dat een overkapping zon, of wind juist wel doorlaat. Om dat probleem op te lossen bieden wij schitterende lamellen overkappingen.

Ons aanbod

Alle lamellen overkappingen

Renson Camargue

Een minimalistisch design met lamellendak. Perfect om van  de zon èn schaduw te genieten in uw tuin. 

Bekijk aanbod

Renson Algarve

Overkapping met een horizontaal zonwerend dak. Ideaal, het hele jaar door. Benieuwd naar het hele assortiment?

Bekijk aanbod

Renson Aero

Lamellen overkapping met een roteerbaar èn openschuifbaar dak. Te bedienen met de app of handzender.

Bekijk aanbod

Renson Camargue Skye

Terrasoverkapping met openschuifbaar lamellendak. Verkrijgbaar met verschillende soorten panelen van; glas, screens of loggia.

Bekijk aanbod

Renson Aero Skye

Subtiel gedesignde overkapping. Creëer uw ideale omstandigheden met het openschuifbare dak of de kantelbare lamellen. 

Bekijk aanbod

3
Kenmerken
3
Montage
3
Opties
3
Mogelijkheden

Wat is een lamellendak?

Een lamellendak is een terrasoverkapping met aan elkaar gekoppelde lamellen. Deze lamellen zijn meestal gemaakt van aluminium of hout en kunnen maximaal 160 graden om hun eigen as draaien. Het lamellendak zorgt ervoor dat u af en toe juist zon en wind kunt doorlaten. Het biedt ten opzichte van een ‘gewone’ overkapping net dat extraatje dat ervoor zorgt dat u nog meer geniet van uw tuin.

Lamellen overkapping te bedienen met afstandsbediening

De verstelbare opties zorgen ervoor dat u echt indruk maakt met uw tuin en terras. De lamellen kunnen gedraaid worden met een afstandsbediening of handmatig bestuurd worden. Hiermee kunt u er dus voor zorgen dat het makkelijk is om zelf de hoek te bepalen waarop de lamellen zijn ingesteld.

Lamellendaken op maat

Het is bij elk type lamellen overkapping buitenzonwering belangrijk dat deze exact op maat wordt samengesteld en gemaakt. Daarin voorzien wij u uiteraard graag van advies. Maatwerk betekent bij ons niet alleen dat de maten perfect zijn. Het betekent eveneens dat wij met u meedenken als het gaat om de samenstelling van extra opties en functionele kenmerken. Naast het praktische maatwerk voorzien wij ook in een esthetisch optimale oplossing. De kleurstelling is daarin bijvoorbeeld een belangrijk aspect, zoals de profielkleur. Het is mogelijk om aansluiting te vinden bij de kleuren van uw woning of om een contrasterend effect te realiseren.

Terrasoverkappingen lamellen laten inmeten

Het inmeten dient nauwkeurig plaats te vinden, maar dat geldt eveneens voor de montage. Alleen op die manier is er sprake van een garantie op een perfect eindresultaat. Het zorgvuldig inmeten van een lamellen overkapping neemt het risico op problemen bij montage weg. Bij het inmeten komen de maten aan de orde, maar er zijn daarnaast nog meer externe factoren die belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan een eventuele extra ondersteuning of versterking. Ook de waterafvoer is een belangrijk punt om het regenwater op de gewenste manier weg te laten lopen. Kikstra beschikt over de expertise als het om inmeten, uitvoering en montage gaat.

Perfecte montage vrijstaande terrasoverkapping

Ook voor een vrijstaande terrasoverkapping geldt dat Kikstra zorgdraagt voor een perfecte montage. Een vakkundige plaatsing van lamellen overkapping voor een vrijstaand terras garandeert een extra lange levensduur. De montage op een vrijstaande terrasoverkapping vindt net even anders plaats dan bij bevestiging van een lamellendak aan de woning. Er is bijvoorbeeld een extra stevige constructie vereist bij een terrasdak van lamellen net als een ideale afvoer voor regenwater.

Lamellen veranda: ideale zonwering

Een lamellen overkapping is voor allerlei situaties in de tuin toe te passen. Bijvoorbeeld met een dak van lamellen als structurele zonwering voor een veranda. Zo heeft u als de zon schijnt de controle of u wel of niet in de zon op uw veranda wenst te zitten. Of om een deel zonlicht toe te laten, zodat de zon geen hinderlijke factor vormt. Mocht het regenen dan zit u altijd nog beschut op uw veranda als u de lamellen overkapping dichtdoet. In deze situatie wordt het regenwater netjes afgevoerd en geniet u toch van het buiten zijn.

Lamellen overkapping te bedienen met afstandsbediening

De verstelbare opties zorgen ervoor dat u echt indruk maakt met uw tuin en terras. De lamellen kunnen gedraaid worden met een afstandsbediening of handmatig bestuurd worden. Hiermee kunt u er dus voor zorgen dat het makkelijk is om zelf de hoek te bepalen waarop de lamellen zijn ingesteld.

Mogelijkheden van een overkapping met lamellen

Het is misschien niet wat u op het eerste gezicht denkt maar een lamellen overkapping heeft veel mogelijkheden. Hieronder worden de mogelijkheden uitgebreid beschreven.

Wegschuifbaar lamellendak

Om schaduwplekken te voorkomen kunt u nu ook lamellen overkappingen bestellen die uitschuifbaar zijn. De lamellen kunnen dus ook volledig open of dicht geschoven worden in plaats van alleen gekanteld. Hierdoor geniet u van een maximale entree van licht zodat er geen schaduwplekken ontstaan.

Extra opties lamellen overkapping

Een lamellen overkapping kan ook geleverd worden met verschillende extra opties. U kunt de lamellen overkappingen volledig personaliseren en op maat maken. Ook kunnen de profielen, of lamellen worden voorzien van LED-verlichting, zodat u ook ‘s avonds kunt genieten van uw tuin, zonder zicht te verliezen. Ook een verwarming, of luidsprekers kunnen in lamellen overkappingen geplaatst worden. Neem contact met ons op, zodat u samen met ons de mogelijkheden bespreekt.

Veelgestelde vragen

Wat is een lamellendak?

Een lamellendak is een terrasoverkapping met aan elkaar gekoppelde lamellen. Deze lamellen zijn meestal gemaakt van aluminium of hout en kunnen maximaal 160 graden om hun eigen as draaien. Het lamellendak zorgt ervoor dat u af en toe juist zon en wind kunt doorlaten. Het biedt ten opzichte van een ‘gewone’ overkapping net dat extraatje dat ervoor zorgt dat u nog meer geniet van uw tuin.

Wat zijn de voor- en nadelen van een lamellen overkapping?

Naast dat een overkapping met lamellendak voor een erg elegante uitstraling zorgt, biedt het ook veel voordelen voor uw terras. We zetten er een aantal voor u op een rijtje. Allereerst is het makkelijk om de hoeveelheid binnenvallend licht en de wind zelf gemakkelijk te regelen. Met een afstandsbediening kunt u de lamellen gemakkelijk verstellen. Daarnaast kunt u langer buiten zitten doordat de warmte ‘s avonds minder snel ontsnapt door de lamellen. Wilt u nog langer buiten kunnen zitten? Met een glazen schuifwand overkapping zit u lekker warm binnen en tegelijkertijd ook buiten.

Naast de vele voordelen willen we u ook bewust maken van twee kleine nadelen van een lamellen overkapping. Allereerst zorgt een overkapping met lamellendak voor een klein beetje lichtverlies als de lamellen open zijn. Er zijn altijd een aantal schaduwplekken die overblijven.

Zijn lamellendaken vergunningsvrij?

Een lamellendak wordt gezien als tuinmeubilair en is vergunningsvrij wanneer deze voldoet aan een maximale hoogte van 2,5 meter*. Wanneer het lamellendak hoger is dan 2,5 meter heeft u een vergunning nodig. Met de lamellen overkapping van Kikstra Zonwering hoeft u hier geen zorgen over te maken. Wij zorgen ervoor dat alle op maat gemaakte lamellendaken vergunningsvrij zijn.

*Informeer bij twijfel altijd bij uw plaatselijke gemeente.

Hoe wordt een lamellen overkapping geplaatst?

Het plaatsen van een lamellen overkapping kan op verschillende manieren. Vrijstaand, bevestigd tegen de gevel, of ingebouwd tussen twee muren, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Renson is één van de bij ons verkrijgbare merken en is toonaangevend in het leveren van lamellen overkappingen. Mede door de samenwerking met dit merk zorgen wij ervoor dat we een volledig outdoor concept kunnen bieden.

Wat kost een lamellen overkapping?

De kosten van een lamellen overkapping lopen sterk uiteen. Het hangt bijvoorbeeld af van de grootte van het terras of van de veranda wat de kosten zijn. De prijs is eveneens afhankelijk van eventuele extra wensen, zoals de toepassing van luxe functionaliteiten. Het gebruikte materiaal, merk en de bedieningswijze zijn eveneens aspecten die de totale prijs van een lamellen overkapping bepalen. Zo zijn er ook extra opties uit te voeren in combinatie met de fraaie bescherming. Bijvoorbeeld in de vorm van een glazen schuifwand om een vrijstaand terras meer beschutting te geven. Kikstra voorziet daarom ook altijd in een prijsopgave op maat. Elke situatie is nu eenmaal anders net als de specifieke wensen en voorkeuren.

Is een lamellen terrasoverkapping waterdicht?

Het grote voordeel van een lamellen overkapping is dat deze volledig waterdicht is bij sluiting. Er komt gegarandeerd geen regen door bij slecht weer, dus u kunt altijd buiten blijven zitten. Een lamellen terrasoverkapping is geschikt voor ieder weertype. Of het nu regent, of de zon volop schijnt.

Overkappingen showroom Noordhorn

U bent van harte welkom

U bent van harte welkom in onze showroom in Noordhorn in de provincie Groningen om inspiratie op te doen voor de aanschaf van een lamellen overkapping, schuifpanelenPergola zonwering of andere zonwering uit Groningen. Wij denken graag met u mee om de perfecte oplossing op maat samen te stellen. In onze showroom laten wij u onder meer op basis van uw wensen verschillende opties zien.

Bovendien krijgt u van ons een vrijblijvende offerte met transparant inzicht in alle kosten voor de aanschaf en plaatsing van een lamellen overkapping. Kom langs in onze showroom waar wij u van uitgebreide uitleg voorzien en demonstraties geven om tot de beste keuze te komen.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze lamellen overkappingen? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.