Terrasoverkapping

Terrasoverkapping met doek

Home » Terrasoverkapping » Terrasoverkapping met doek

Terrasoverkapping met doek

Heerlijk buiten genieten

Wilt u heerlijk buiten genieten, maar wel beschut blijven en veilig van UV-stralen? Dan kan een terrasoverkapping met doek een uitkomst zijn. Een doeken overkapping zorgt voor een heerlijk beschutte plek waar u buiten kunt genieten. Kikstra zonwering biedt veel mogelijkheden in terrasoverkappingen met doeken. Zo kunt u kiezen voor een Renson of een Weinor overkapping.

Ons aanbod

Alle terrasoverkappingen met doek

Renson Lapure

Pergola vormige terrasoverkapping met doek. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

Bekijk aanbod

Renson Aero Canvas

Waterdicht én zonwerende overkapping met doek. Elegant en discreet, wat past bij uw woning.

Bekijk aanbod

Renson Algarve Canvas

Bruikbaar als terrasoverkapping of als caport. Ook verkrijgbaar met accessoires.

Bekijk aanbod

Pergola Zonwering

Heerlijk genieten van de schaduw  in uw tuin of op uw terras met een van onze pergola zonwering.

Bekijk aanbod

Weinor Pergotex

Wilt u een gezellig maar ook beschut terras? Bekijk hier wat wij voor u kunnen doen.

Bekijk aanbod

Weinor Plaza Viva

Opzoek naar een terrasoverkapping? Wij helpen u met op maat gemaakt advies.

Bekijk aanbod

3
Kenmerken
3
Opties

Een terrasoverkapping met doek heeft een sterke constructie en kent dezelfde voordelen als een uitschuifbare zonneluifel. Het geeft veel flexibiliteit, je rolt binnen no time het doek op als je geen overkapping nodig hebt.

Terrasoverkapping met oprolbaar of vast doek kiezen?

U kunt bij een doeken overkapping kiezen tussen een vast doek of een oprolbaar doek. Het voordeel van een oprolbaar doek is dat u zelf kunt bepalen hoeveel zoninval u wilt hebben. Bij een vast doek zal er altijd schaduw zijn. Een overkapping met oprolbaar doek is tegenwoordig elektrisch te bedienen, waardoor u met gemak de instellingen kunt aanpassen. Een nadeel van een oprolbaar doek is wel dat je een kant hebt met of zon of schaduw. Wilt u wel wat schaduw, maar ook wat zon op dezelfde plek? Dan kunt u een lamellen overkapping overwegen.

Vrijstaande terrasoverkapping met doek of veranda met doek?

Een veranda staat vast aan uw huis en kan gezien worden als extra woonruimte. Een terrasoverkapping kan daarentegen ook vrij staan. De keuze tussen een vrijstaande overkapping met doek of een veranda met doek hangt af van uw eigen wensen. Wilt u makkelijk vanuit huis naar uw overkapping? Of heeft u liever ergens in de tuin een mooie plek voor uw overkapping met doek? Een veranda heeft vaak een vast dak van glas. Kiest u een overkapping met een glas dak? Dan kunt u dit ook nog combineren met screens voor schaduw.

Veelgestelde vragen

Wat is een overkapping met doek?

Een overkapping met doek is simpel gezegd een overkapping met een textiel of screen doek als dak. Deze doeken zijn vaak UV-werend en waterafstotend of zelfs waterdicht. Je kunt een overkapping met doek zowel aan huis als vrijstaand te verkrijg

Wat zijn de voor- en nadelen van een doeken overkapping?

Een doeken overkapping kan ideaal zijn, maar zoals alles zijn er voor- en nadelen aan. De belangrijkste voordelen:

  • UV werend
  • Waterdicht
  • Genieten van schaduw
  • Gecontroleerde lichtinval (bij een uitschuifbaar doek)

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een doek. Zo kunt u bijvoorbeeld niet zon en schaduw tegelijk krijgen. U kunt ervoor kiezen om een uitschuifbaar doek te nemen, waardoor u een verdeling kunt creëren tussen zon en schaduw. Een ander nadeel is dat ondanks dat een doeken overkapping waterdicht is, het niet altijd ideaal is om buiten te zitten tijdens hevige regen of hagel en sneeuw.

Is een terrasoverkapping met doek waterdicht?

Ja, een overkapping met doek is waterdicht! Het doek kan regen met gemak tegenhouden, waardoor u ook bij slecht weer buiten kunt zitten. Houdt er wel rekening mee dat u alsnog nat kunt worden als er veel wind aanwezig is en de zijwanden open zijn. Wilt u echt goed beschut zijn? Dan kunt u de zijwanden aanvullen met een screendoek of glazen schuifwanden.

Wat kost een uitschuifbare terrasoverkapping met doek?

Hoeveel een uitschuifbare overkapping met doek kost hangt af van enkele factoren. Kiest u voor een vrijstaande overkapping of een aanbouw overkapping? En wat voor materiaal kiest u? Een houten overkapping is vaak goedkoper dan een aluminium terrasoverkapping met doek.

Daarentegen is aluminium duurzaam en vergt weinig onderhoud. Natuurlijk kunt u ook nog verschillende accessoires toevoegen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om glazen schuifwanden toe te voegen of verlichting en verwarming. Dit komt stapelt ook op bij de kosten.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze terrasoverkappingen met doek? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.