Zonwering

Screens

Home » Zonwering » Screens

Screens

Voor een comfortabel binnenklimaat

Ze zijn subtiel in de gevel geïntegreerd, geven u alle gebruiksvrijheid en houden vooral de temperatuur binnenshuis onder controle. Op maat gemaakte screens zijn een belangrijke factor voor uw leefcomfort tijdens de hete zomer. Voeg deze efficiënte zonwering toe aan uw project en ervaar het verschil zelf.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Een screen bestaat uit een zonwerend doek en wordt gemonteerd aan de buitenkant van het raam. Het houdt de zonnestralen tegen nog voor die het glas bereiken. De doekzonwering schuift open en dicht in de zijgeleiders. Screens zijn een dynamische oplossing, die u eenvoudig zelf instelt naar wens. Ze bestaan voor inbouw in de gevel, in combinatie met nieuwe ramen, of voor voorbouw, bij na-installatie of een beperkter renovatieproject. Voor elke raampartij is er een passende screen. Zo beschermt u elke risicozone tegen oververhitting. Stijlvol, duurzaam en praktisch.

Door de zonnestralen te blokkeren nog voor ze het glas bereiken, voorkomen screens dat het te warm in huis wordt. Ontdek welke troeven u met doekzonwering nog meer toevoegt aan uw woning.

  • Met de screens dicht behoud u het zicht naar buiten en krijgt u nog steeds daglicht binnen. In tegenstelling tot rolluiken, die een ruimte verdonkeren. Tenzij u natuurlijk voor verduisterende screens kiest, in de slaapkamer bijvoorbeeld. 
  • Screens zijn duurzaam en robuust. Ze weerstaan windsnelheden tot 130 km/u en doorstaan stormweer probleemloos. 
  • Kleine doekkasten met smalle zijgeleiders en een brede waaier aan kleuren: dat maakt screens een esthetische keuze voor uw woning. Zeker als ze helemaal ingewerkt zijn in de gevel. 
  • Door het dynamische karakter van screens haalt u elk seizoen het beste van buiten naar binnen. In tegenstelling tot zonwerende beglazing die het hele jaar door de zonnestralen blokkeert. Met screens haalt u dus geen warmte, maar wel optimaal daglicht binnen in de zomer, en zoveel mogelijk zonnewarmte in de winter: U zit aan de knoppen. 
  • Elektrische screens reageren automatisch op weersveranderingen en helpen zo besparen op uw energiefactuur. Detecteren ze hevige zon, dan gaan ze vanzelf (m.b.v. een sensor). Bovendien stelt u eenvoudig zelf persoonlijke voorkeuren en scenario”s in voor de geautomatiseerde werking d.m.v. app-bediening. Wist u trouwen dat er al screens op zonne-energie bestaan?

Dat een screen mooi aansluit bij de architectuur van uw woning is het resultaat van nauwgezet maatwerk. Na het opmeten wordt de doekzonwering zorgvuldig gemaakt, met hoogwaardige materialen en de nodige precisie.

Ons montageteam van Kikstra Outdoor is gespecialiseerd in het optimaal instellen van uw zonwering.

Veelgestelde vragen

Screens of airco tegen de warmte?

Je woning snel koelen of oververhitting liever voorkomen? Screens en airco zijn compleet verschillende systemen. Ze kunnen elkaar evenwel versterken. Screens zijn een eerste stap tegen een te warm binnenklimaat. Tijdens lange hitteperiodes kan een airco snel en kortstondig extra koeling brengen. Wil je de zomer comfortabel doorkomen? Dan begin je dus het beste bij zonwering. Door ook nachtkoeling toe te voegen, maak je gebruik van koelere buitenlucht om de binnentemperatuur enkele graden naar beneden te halen.

Kiezen voor screens of rolluiken?

Screens zijn esthetisch een stuk subtieler in de gevel ingewerkt en laten daglicht nog binnen, terwijl ze de zon weren. Bovendien hebben screens bredere toepassingsmogelijkheden.

Wat zijn de verschillen tussen een windvaste ritsscreen en niet-windvaste screen?

Een niet-windvaste screen wordt enkel met de onderlat in de zijgeleider vastgehouden. De zijkanten van deze screens zijn los/open. Een windvaste ritsscreen is aan de zijkanten, van boven tot onder van een rits voorzien. Daardoor is deze screen beter bestand tegen windvlagen.

Hoe werken screens op zonne-energie?

Een screen op zonne-energie heeft een zonnecel op de voorkant van de doekkast. Daardoor zijn het ‘autonome’ systemen, die niet elektrisch aangesloten moeten zijn om te kunnen functioneren. Hierdoor hoeft er niet in de gevel geboord te worden om de screens elektrisch aan te sluiten. 

Bij welk soort ramen kunt u screens plaatsen?

Elke glaspartij brengt een oververhittingsrisico met zich mee, zeker op het zuiden.
Daarom heeft Kikstra Outdoor voor elk type beglazing een passende doekzonwering. Wist je trouwens dan je een screen ook vrijstaand kan laten monteren?

Welke motor voor screens?

Bedraad of radiogestuurd. De keuze voor een motor bepaalt de mogelijkheden van je screen. Wil je bijvoorbeeld je doekzonwering koppelen met je domotica, automatiseren met sensoren of ga je alleen voor een handzender? Dan laat je dat weten aan het Kikstra Outdoor team.

Hoe werken screens?

Het screendoek beweegt omhoog en omlaag tussen de zijgeleiders in de doekkast. De screens bevinden zich aan de buitenzijde van het raam en bepalen zo het invallende zonlicht. Het screendoek reflecteert de zonnestralen en voorkomt dat het glas opwarmt. Zo blijft het binnen aangenaam koel.

Wat is de prijs van screens op zonne-energie?

De prijs van screens op zonne-energie is duurder dan die van standaard screens. Als je dit kostenplaatje en de voordelen van screens echter op lange termijn gaat bekijken, dan wordt dit pas echt interessant. Je bespaart immers op elektriciteit, bovendien is de montage minder tijdrovend, en dus goedkoper in verhouding met een gewone screen.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze screens? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.