Horren

Unilux horren

Home » Unilux horren

Unilux horren

Maatwerk uit Nederland, altijd een oplossing voor uw raam of deur

Een hor is een raamwerk met gaas, die ervoor zorgt dat insecten buiten blijven en ons niet lastig vallen met hun gezoem en geprik. Horren dienen voornamelijk om ongedierte en vuil tegen te houden. Door middel van het gaas dat gebruikt wordt bij de Unilux horren kunt u bovendien uw kamer in de zomer ventileren zonder dat er ongewenste insecten binnen kunnen vliegen of kruipen.

Onze leverancier Unilux werkt enkel met hoogwaardig aluminium en speciaal horrengaas. Voor ieder hor wordt het best passende gaas gebruikt. Daarbij onderscheiden we de volgend soorten:

 • PPP Gaas: dit wordt gebruikt voor de vaste horren en plissé horren. Dit gaas wordt exclusief voor Unilux geproduceerd en is recyclebaar. Dit ultra view gaas is uiterst doorzichtig.
 • PGP gaas: dit wordt gebruikt voor de rolhorren. Een sterke kwaliteit waarbij transparantie gewaarborgd blijft.
 • Pollengaas: Unilux levert ook speciaal gaas (tegen meerprijs) om pollen buiten de houden. Dit pollengaas is alleen toepasbaar in vaste horren en vaste hordeuren.
 • Petscreen voor huisdieren: Unilux biedt de mogelijkheid petscreen gaas (tegen meerprijs) te plaatsen in de horren. Dit is 7 x sterker dan gewoon gaas en zal dus minder beschadigen in een omgeven met jonge kinderen of huisdieren. Petscreen gaas is alleen toepasbaar in de vaste hordeur LUXE en schuifhordeur LUXE.
3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Horren zijn in te delen in 3 types, zowel de ramen als de deuren:

Vaste horren:

 • Beschikbaar voor zowel naar binnen-, als naar buiten draaiende ramen
 • Het gaas is opgespannen in een frame
 • Het gaas is altijd zichtbaar voor de opening

Rolhorren

 • Kunnen binnen en buiten worden geplaatst
 • Altijd geschikt voor in- of op het kozijn
 • Het gaas rolt op in een cassette
 • Het gaas is vlak en niet zichtbaar als de hor niet in gebruik is

Plisséhorren

 • Deze zijn standaard in- of op de dag te monteren zonder toevoegingen
 • De horren sluiten perfect aan bij de kozijnen, ze vallen nauwelijks op
 • Het gaas is geplisseerd, vouwt op en is niet zichtbaar als de hor niet in gebruik is.

Voor een gezonden en veilige leef- en werkomgeving is het noodzaak ramen en deuren open te zetten. En niet alleen in huis, ook in kantoorruimtes en scholen bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat er tijdens het ventileren ongewenste kleine bezoekertjes naar binnen komen, biedt Kikstra samen met onze leverancier Unilux een groot scala aan hor-oplossingen. Zo snijdt het mes aan twee kanten; uw leefomgeving blijft veilig en gezoen en die van de insecten ook.

Wij voorzien u graag van een prijs inclusief montage. Maar we kunnen ons voorstellen dat u de horren ook zelf wil plaatsen. Kijk dan op www.unilux.nl voor een actuele prijslijst.

Als horrenspecialist adviseren wij u graag wat voor hor voor u de beste oplossing is. Bel ons als u kiest voor een veilige montage, of informeer via ons contactformulier wat wij voor u kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Beschermen horren ook tegen pollen?

Voor onze vaste horren (inklemhor, veerstifhor en vaste hordeur (luxe) is het mogelijk om horren met Poll-Tex® pollengaas te bestellen. Dit Poll-Tex® pollen gaas is ECARF gecertificeerd

Beschermen horren ook tegen de processierups?

Van het standaard gaas van Unilux zijn vooralsnog geen onderzoeken bekend over het weren van processierups. De eerste testen echter met het speciale Poll-Tex (pollengaas, voor pollen allergieën) ten opzichte van standaard horrengaas, laten echter zien dat Poll-tex ook significant meer processierups haartjes tegenhoudt.

Ik heb en huisdier. Welke hor is daarbij het meest geschikt?

Onze horren zijn in eerste instantie bedoeld om insectenvrij te ventileren. We kunnen dus niet garanderen dat uw huisdier binnen (of buiten) blijft met onze horsystemen. We hebben natuurlijk wel enkele extra stevige horvarianten. Vaste hordeuren zijn geschikt voor huisdieren, desgewenst ook met extra sterk petscreen gaas. Het is mogelijk een luik voor katten of honden te monteren in de schop- en duwplaat. Door de scharnieren kan een hond of kat de deur ook zelf open duwen.

Welke hor is geschikt voor een dakraam?

Voor dakramen is de raamrolhor Super+ geschikt. Deze rolhor is goed bestand tegen grote windbelasting en is ook geschikt voor grotere of schuingeplaatste dakramen. Een raamplisséhor Voorzet UNIT of Combi UNIT is ook geschikt voor dakramen. Afhankelijk van uw dakraam kunt u ook kiezen voor onze raamrolhor Comfort, maar daarvan kan het gaas uit de geleiders komen en is dus minder geschikt bij grotere oppervlakken of veel windbelasting.

Welke hor is geschikt voor openslaande tuindeuren?

Voor openslaande tuindeuren is een dubbele Plisséfit het meest geschikt. Deze hordeur kan zowel in als op het kozijn gemonteerd worden, sluit perfect en is bijzonder duurzaam.

Hoe maak ik mijn hor schoon?

Gaas kan worden schoongespoeld met leidingwater (zonder reinigingsmiddel) en een zachte handveger, het hele systeem is waterbestendig. Wat u ook kunt doen is het product in de winter opbergen. Het verdient de aanbeveling indien de Plisséfit niet gebruikt wordt, de deur te vergrendelen met de twistlock. Bekijk ook het filmpje over onderhoud: https://youtu.be/LTpJQT8GRPY

Hoeveel garantie zit er op Unilux horren?

Alle Unilux producten worden voor u op maat gemaakt. Dat is een van de sterkste punten. Maar toch kan het zijn dat u niet helemaal tevreden bent. Neem dan in eerste instantie contact op met de horrenspecialist waar je je product(en) hebt aangeschaft. Die kan het vanuit vakkundig oogpunt het best beoordelen en het snelst reageren op klachten.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze unilux horren? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.