Zonwering

Uitvalscherm

Home » Zonwering » Uitvalscherm

Uitvalscherm

Laat zonlicht buitenshuis

Een uitvalscherm geeft een goede bescherming tegen zonlicht en zorgt ervoor dat de warmte buitenshuis blijft. Uitvalschermen zijn geschikt voor ramen waar geen vrije doorloop nodig is, zoals voortuinen, kantoorpanden en appartementengebouwen. 

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Soorten
3
Montage

Een uitvalscherm heeft net als een terrasscherm een rol aan de bovenzijde waar het doek omheen is gewikkeld. Uitvalschermen zijn te verkrijgen met een ronde of vierkante cassette en kunnen uitgerust worden met stormvaste armen. Een uitvalscherm is vooral functioneel als zonwering en creëert schaduw in huis. Een uitvalscherm heeft geen vrije doorloop en u kunt er niet onder zitten.

Uitvalschermen bieden een aantal voordelen ten opzichte van binnenzonweringen. Hieronder staan enkele van deze voordelen op een rijtje:

  • Doordat het uitvalscherm de zon van buitenaf tegenhoudt, zorgt het er, in tegenstelling tot binnenzonweringen, voor dat uw ramen niet zo ontzettend warm worden.
  • Het is een voordeligere optie dan bijvoorbeeld een knikarmscherm.
  • De reflectie van de zon schijnt niet op uw televisie.

Verschillende uitvalscherm

Afhankelijk van uw de weersomstandigheden in uw woongebied kunt u uit verschillende uitvalarmen kiezen. Standaard worden de uitvalschermen geleverd met vaste armen. Woont u in een windachtige streek, dan kunt u besluiten om windvaste armen te selecteren. Voor stormachtige gebieden, zoals kustgebieden, is het verstandig om voor de stormvaste armen te gaan. Naast de armen van het uitvalscherm, zijn er verschillende cassettes waar u uit kunt kiezen. De opties bestaan uit schermen met een open, semi-gesloten, of een gesloten cassette. Een volledig gesloten cassette beschermt het scherm en de armen volledig tegen weer en wind wanneer het scherm is opgetrokken. Dit is dan ook de duurste optie van de drie.

Elektrische of handmatige uitvalscherm

Uitvalschermen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een elektrische variant aan te schaffen, waarbij u door een druk op een knop uw uitvalscherm kunt laten zakken, of kunt optrekken. Het is ook mogelijk om voor een elektrisch uitvalscherm met afstandsbediening te kiezen. Het is net hoeveel gemak u zou willen hebben. De voordeligere optie is het handmatige zonwering uitvalscherm. Dit uitvalscherm is voorzien van slingerbediening. Het kan voorkomen dat uw gevel niet geschikt is voor een elektrisch uitvalscherm. De monteur moet bij het installeren namelijk de bedrading kwijt kunnen in de gevel. Als u twijfelt of uw gevel geschikt is voor een elektrische zonwering, informeer dan gerust even bij één van onze experts over de mogelijkheden.

Uitvalschermen worden op maat gemaakt en vakkundig door onze monteurs bij u gemonteerd en geïnstalleerd. Desgewenst aangesloten op uw domotica. Vraag ons naar de divers mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm is een zonwering waarmee u de zon in uw woning kunt weren. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, omdat een uitvalscherm onder de categorie buitenzonwering valt. De reden hiervoor is dat een uitvalscherm aan de buitenkant van een pand wordt geplaatst. Het scherm houdt echter geen zonlicht tegen als u  in uw tuin, of voortuin zit.

Hoe werkt een uitvalscherm?

Net als bij gewone terrasschermen, zit het doek om een rol heen gewikkeld. Het scherm staat echter meer gekanteld, zodat het op effectieve wijze voorkomt dat het zonlicht naar binnen kan schijnen. Dankzij de scherpe hoek waarmee een uitvalscherm staat ingesteld, houdt u tevens laag zonlicht tegen en blijft het binnen lekker koel. 

Wat is de uitval van een zonnescherm?

Bij het aanschaffen van een valscherm zonwering is het van belang dat u de juiste uitval berekent. De uitval is simpelweg de afstand van de voorzijde van de voorlijst tot aan de muur. Uitvalschermen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard uitval maten. Om de beste uitval voor uw situatie te bepalen, neemt u de helft van uw kozijnhoogte en telt u daar 20 cm bij op. Vervolgens kiest u dan de uitval maat die hier het dichtst bij in de buurt komt. 

Wat kost een uitvalscherm?

De prijs van een uitvalscherm hang van een aantal factoren af. De eerste factor is het formaat van het uitval zonnescherm en het formaat van de armen waar u voor kiest. Verder worden uitvalscherm prijzen bepaald door uw bedieningskeuze en door uw keuze omtrent de cassettesoort. U kunt altijd contact met ons opnemen om de verschillende mogelijkheden te bespreken. 

Moet ik zelf het uitvalscherm installeren?

Het is mogelijk om zelf een uitvalscherm te plaatsen, maar u kunt er net zo goed voor kiezen om dit door Kikstra te laten doen. Bij Kikstra is de plaatsing van het uitvalscherm namelijk bij uw aankoop inbegrepen. 

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.