Zonwering

Uitvalscherm

Home » Zonwering » Uitvalscherm

Uitvalscherm

Laat zonlicht buitenshuis

Een uitvalscherm is een type zonwering dat uitermate geschikt is voor het reguleren van zonlicht dat uw huis binnenvalt. Een zeer functionele manier om hitte en verblinding door fel zonlicht in uw huis tegen te gaan. Zo zorgt u ervoor dat het comfortabel vertoeven blijft in uw woning. Een uitval zonnescherm valt onder een vrij scherpe hoek vanaf de gevel naar beneden en is daarom uitermate geschikt voor plaatsing waar niet veel ruimte is.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen
3
Montage

Een uitvalscherm zonwering bestaat uit een aluminium cassette die aan de wand gemonteerd wordt, met daarin een doek dat om een rolbuis heen zit. Wanneer het doek uitgerold is wordt deze ondersteund door de armen die aan weerszijden onder de cassette aan de muur zijn bevestigd. Een uitvalscherm biedt, door de vrij scherpe hoek waarin het doek naar beneden komt, veel schaduw op de ramen en bescherming tegen een laagstaande zon. Dit type zonwering heeft geen vrije doorloop en u kunt er niet onder zitten.

Het type armen dat gebruikt wordt voor deze zonwering is afhankelijk van uw wensen en de omstandigheden rondom de woning. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor stormvaste armen te kiezen wanneer dit nodig is. Verder kunt u kiezen voor een open, semi-gesloten of gesloten cassette. Ook dit is afhankelijk van wat de omstandigheden en uw wensen zijn.

Uitvalschermen bieden uitstekende bescherming tegen zonlicht en helpen zo de warmte in huis te reguleren. Ook vermindert het valscherm verblinding, waardoor u prettiger naar bijvoorbeeld uw televisie of computerscherm kunt kijken. Daarnaast geeft het u extra privacy, doordat het zicht van buiten naar binnen wordt belemmerd. Een ander groot voordeel van dit type zonwering is dat het relatief lage kosten met zich meebrengt.

Wilt u graag weten wat de kosten van een uitvalscherm zijn? Bij Kikstra Zonwering zijn alle zonweringen maatwerk. De prijs van uw uitval zonnescherm is dan ook afhankelijk van wat uw wensen zijn. De kosten hangen van een aantal factoren af. De eerste factor is het formaat van het uitval zonnescherm en het formaat van de armen waar u voor kiest. Verder worden uitvalscherm prijzen bepaald door uw bedieningskeuze en door uw keuze omtrent het soort cassette. Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Uitvalschermen worden op maat gemaakt en vakkundig door onze monteurs bij u gemonteerd en geïnstalleerd. Dit is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst wordt de buitenzonwering aangesloten op uw domotica. Doorgaans neemt de montage van het scherm maximaal één uur in beslag.

Veelgestelde vragen

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm is een buitenzonwering waarmee u de zon uit uw woning kunt weren. Dit scherm wordt boven het raam bevestigd en rolt onder een scherpe hoek naar beneden. Daarmee voorkomt het de inval van zonlicht en vermindert het warmte en verblinding in uw huis.

Wat is het verschil tussen een uitvalscherm en een knikarmscherm?

De hoek waaronder het scherm uitrolt is het grootste verschil tussen deze verschillende types zonwering. Een uitvalscherm rolt uit onder een scherpe hoek en hangt daardoor diagonaal. Een knikarmscherm rolt uit onder een flauwe hoek en hangt daardoor nagenoeg horizontaal. Met een uitvalscherm wordt enkel het zonlicht buitenshuis gehouden, met een knikarmscherm wordt schaduw op het terras en op de ramen gecreëerd.

Wat is de uitval van een zonnescherm?

Bij het aanschaffen van een valscherm zonwering is het van belang dat u de juiste uitval berekent. De uitval is simpelweg de afstand van de voorzijde van de voorlijst tot aan de muur. Uitvalschermen zijn verkrijgbaar in verschillende uitval maten. Om de beste uitval voor uw situatie te bepalen, neemt u de helft van uw kozijnhoogte en telt u daar 20 cm bij op. Vervolgens kiest u dan de standaard uitvalmaat die hier het dichtst bij in de buurt komt.

Is het uitvalscherm bestand tegen regen?

Het hoogwaardige acryldoek dat voor dit type zonwering gebruikt wordt, is water- en vuilafstotend. Het doek is niet geschikt voor herhaaldelijk gebruik bij regen, een enkele regenbui is echter geen probleem. Zorg ervoor dat het doek volledig droog is, voordat u deze weer oprolt.

Is het uitvalscherm elektrisch te bedienen?

U kunt zelf kiezen tussen elektrische bediening of handmatige bediening van uw uitval zonnescherm. Bij de keuze voor een elektrische bediening wordt u voorzien van een wandzender of een handzender. Ook kunt u op uw telefoon of tablet de zonwering bedienen middels een app.

Wat zijn de beschikbare kleuren?

Voor het aluminium mechanisme en de behuizing van uw uitvalscherm kunt u kiezen uit maar liefst 206 kleuren. Ook voor het doek is er ruime keuze, u kunt kiezen uit 110 kleuren en verschillende dessins. Bent u benieuwd naar de opties? Kom dan langs in onze showroom!

Wat zijn de maximale afmetingen?

De maximale afmetingen voor een uitvalscherm zijn 560 cm in de breedte en 140 cm voor de diepte (uitval).

Waar moet de ruimte waar het geplaatst wordt aan voldoen?

Voor het monteren van het uitvalscherm is een stevige ondergrond nodig. Wanneer u kiest voor een elektrische bediening moet de bedrading in de gevel kunnen worden weggewerkt. Wanneer dit niet mogelijk is, raden we aan om voor handmatige bediening te kiezen. Heeft u hier twijfels over? We geven graag advies!

Wat is de levertijd?

Voor uitvalschermen geldt een levertijd van 3 tot 4 weken.

Wat is de garantieduur van mijn uitvalscherm?

Kikstra staat voor kwaliteit, daarom worden alle producten met standaard 5 jaar fabrieksgarantie geleverd. Ook zijn er onderhoudspakketten beschikbaar. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.

Offerteformulier

Vraag hier uw offerte aan

Interesse in één of meerdere van onze uitvalschermen? Laat hieronder uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.