Zijwanden

Glazen wanden

Home » Terrasoverkapping » Zijwanden » Glazen wanden

Glazen wanden

Het buitengevoel optimaal ervaren

Er is dankzij de veelzijdige toepassing voor elke situatie een glazen schuifwand beschikbaar. Daar sluit de diversiteit in ons assortiment perfect op aan. Bijvoorbeeld voor een transparante afsluiting van een terrasoverkapping, maar ook voor uw balkon of loggia. De keuze voor een glazen schuifwand biedt bovendien vele voordelen.

U heeft namelijk de mogelijkheid om bij minder goed weer beschermd op uw terras te zitten. Daarbij houdt u vrij uitzicht op de tuin door de beglazing, zodat u toch het buitengevoel op optimale wijze ervaart. Als het zonnetje wel lekker schijnt, schuift u de glazen wand moeiteloos open om heerlijk in de buitenlucht te ontspannen

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Soorten

Overkapping afsluiten met zicht op buiten

Het afsluiten van een overkapping met een glazen schuifwand is steeds populairder. De overkapping is een echte trend in de tuin, maar levert ook beperkingen op. Als het buiten koud is of het waait hard dan is daar geen gebruik van te maken. De overkapping is echter af te sluiten om er in elk seizoen van te genieten. U schuift gewoon de glazen schuifwand dicht op het moment dat het buiten wat fris is of als het hard waait. U creëert met een overkapping en transparante schuifwand bovendien een extra af te sluiten buitenruimte die bij u woning hoort. Dat levert ook nog eens een stijging van de woningwaarde op als u de eigenaar van de woning bent.

Glazen schuifwand tuinhuis: tuinmeubels beschut en beschermd

Er is nog een voordeel als u besluit om uw tuinhuis, terrasoverkapping, loggia of balkon af te sluiten met een glazen schuifwand. Net als dat u tegen weer en wind beschermd bent, geldt dat eveneens voor de tuinmeubels in het tuinhuis. U hoeft geen kussens meer weg te halen van de tuinmeubels en deze ergens anders op te bergen, zoals dat misschien wel moet bij pergola zonwering. Zo laat u de tuinmeubelen ook rustig op de plek op het terras of balkon staan onder de overkapping met glazen schuifwand. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat u de schuifwand dicht doet. Dan is er direct sprake van bescherming tegen regen en wind. Bovendien scheelt het uiteraard opbergruimte, omdat u het tuinmeubilair en kussens niet meer hoeft op te bergen.

Isolerende werking bij terras aan huis

Heeft u een terrasoverkapping als verlengde van uw woonkamer of tuinkamer, zoals bij een veranda of serre? In dat geval profiteert u van nog een voordeel. De glazen schuifwand heeft in deze situatie namelijk ook nog eens een isolerende werking. Dat betekent dat er sprake is van een besparing op de energiekosten. Wind en kou krijgen minder snel vat op uw woonkamer als er sprake is van een buitenkamer die afgesloten is met glazen schuifwanden. Bovendien blijft de warmte in huis door deze toepassing langer behouden. Zo is er van binnenuit en van buitenaf sprake van een extra isolerende werking.

Weinor schuifwanden

Zo haalt u de tuin in huis – de elegante Weinor Glasoase biedt een vloeiende overgang naar buiten. Ze bestaat uit een terrasoverkapping Terrazza welke onderbouwd wordt met volglazen elementen tot een ongeïsoleerde serre wordt gerealiseerd. Veel verschillende flexibele en vaste zij-elementen maken een reeks aan combinatiemogelijkheden mogelijk.

Type W17 Easy – De glazen schuifwand

Het maakt niet uit, of u het liever beschermd en gezellig, of liever fris en luchtig heeft; met de glazen schuifwand W17 Easy beleeft u puur woongenot op uw terras. De glazen wand biedt een betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden en dankzij de kozijnloze constructie geniet u steeds van een onbelemmerd uitzicht. De geheel glazen elementen laten zich heel gemakkelijk en zonder veel kracht in beweging zetten.

Type W26-c – De comfortabele schuifdraaiwand

De comfortabele schuifdraaiwand W26-c van Weinor is de elegante wind- en weeroplossing voor lichtdoorlatende balkons en loggia’s. Met haar volglazen-constructie biedt ze maximale transparantie zonder storende verticale framedelen. Ze is eenvoudig open te schuiven en in de zijdelingse parkeerstand weg te draaien. De wanden beschermen ook tegen lawaai.

Veelgestelde vragen

Kan ik glazen wanden op maat bestellen?

Kikstra Zonwering biedt u de gelegenheid om alle outdoor concepts op maat te bestellen. Ook een glazen schuifwand kan dus precies op maat worden gemaakt. Er zijn daarbij een aantal aandachtspunten van toepassing. Het is bijvoorbeeld zo dat het meten van de juiste breedte belangrijk is. Naast de breedte geldt uiteraard dat de gewenste hoogte van belang is.

Aan de hand van de breedte en de hoogte is het onder meer mogelijk om het aantal gewenste glaspanelen vast te stellen. Daarbij is het uitgangspunt dat er per glaspaneel één rails ofwel spoor wordt gebruikt. Uiteraard is het naast de praktische aspecten eveneens van belang om rekening te houden met het design. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aansluiting bij de kleur van de kozijnen van uw woning te vinden. Daarmee creëert u met de glazen schuifwand van de overkapping eenheid in de uitstraling.

Wilt u meer informatie over onze glazen schuifwanden neem dan gerust contact op of bezoek onze showroom in Noordhorn.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.