Zonwering

Vaste structurele zonwering

Home » Zonwering » Structurele zonwering » Vaste structurele zonwering

Vaste structurele zonwering

Zonwering met esthetische meerwaarde

Een luifel boven het raam of aluminium lamellen voor het glas: vaste structurele zonwering biedt schaduw in de zomer en trekt de laagstaande zon tijdens de winter maximaal binnen. Ondertussen blijf je het hele jaar door genieten van een goed zicht naar buiten en van de architecturale meerwaarde voor je gevel.

3
Kenmerken
3
Voordelen
3
Prijzen

Zonwering aan de buitenzijde van het gebouw (ook wel brise-soleil genoemd) geeft architecturale meerwaarde. De oriëntatie van de lamellen houdt het zonlicht tegen op warme dagen, wanneer de zon op zijn hoogst staat. Zo blijft de temperatuur binnenshuis onder controle, terwijl je optimaal geniet van daglicht en van het zicht naar buiten.

Vaste structurele zonwering tilt zowel de architectuur van de woning als het binnenklimaat naar een hoger niveau. Ontdek de voordelen van deze oplossing: 

  • Je beperkt de binnenkomende zonnewarmte, terwijl het daglicht wel maximaal binnen komt. Zo blijft het koel binnen. 
  • Vaste structurele zonwering boost je privacy.
  • De architectuur van je gevel krijgt met een brise-soleil extra cachet. Vind de perfecte look voor jouw gebouw.  
  • Met de Sunclips-luifel behoud je perfect zicht naar buiten, terwijl de luifel de zonnestralen blokkeert.

De ideale vaste structurele zonwering voor het ene project is dat nog niet voor het andere. Er spelen namelijk verschillende factoren mee. Waarvoor worden de ruimtes achter het glas gebruikt? Welke stijl kies jij? Hoe groot is je budget? De antwoorden op die vragen bepalen mee welke zonwering we voor jou ontwerpen en produceren.

Veelgestelde vragen

Welke soorten vaste structurele zonwering bestaan er?

Omdat elk gebouw en elke gebruiker anders is, bestaan er verschillende soorten vaste structurele zonwering. Of je nu voor een verticale of een horizontale uitvoering kiest: de zonwering wordt op maat van je woning ontworpen, gemaakt en geplaatst.

Beweegbare structurele zonwering?

Kan een vaste structurele zonwering de eisen niet vervullen, dan is een beweegbaar systeem een goed alternatief. De Renson Icarus is een structurele zonwering met kantelbare lamellen, die je volledig kan dichtdoen om de zon helemaal buiten te sluiten. Wanneer je de lamellen opent, valt de zon weer binnen en heb je opnieuw doorzicht naar buiten. 

Hoe werkt vaste structurele zonwering (brise-soleil)?

Vaste structurele zonwering houdt de warmte buiten door het zonlicht te weren van het raam. Zowel verticale als horizontale uitvoeringen zijn populair door hun dynamische werking. In de winter komt de laagstaande zon ’s ochtends en ’s avonds binnen in huis, zodat het natuurlijk opwarmt. De hoge zomerzon wordt dan weer optimaal buiten gehouden door het ontwerp van de lamellen en de structuur, zodat je woning koel blijft.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.