Lamellen overkapping

Renson Algarve

Renson Algarve

Optimaal genieten van uw terras

Renson Algarve is een overkapping met een horizontaal zonwerend dak dat over roteerbare lamellen beschikt en tweedelig koppelbaar is. Renson Algarve behoort tot ons aanbod met overkappingen en kenmerkt zich als praktische en eenvoudige oplossing om onder allerlei weersomstandigheden optimaal van uw terras te genieten.

U geniet met deze overkapping met veelzijdige toepassing en uitbreidingsopties naar wens het hele jaar door van het buitenzijn. De lichtinval en ventilatie zijn met de handmatige bediening van de lamellen gemakkelijk naar uw eigen voorkeur in te stellen. Het elegante design met een tijdloos ontwerp laat de Renson Algarve moeiteloos aansluiten bij uw gevel en bij uw tuin.

3
Kenmerken
3
Accessoires
3
Opties

De overkapping Renson Algarve beschikt over geëxtrudeerde lamellen van aluminium die roteerbaar zijn. Hierdoor is het mogelijk om zelf invloed uit te oefenen op de mate van ventilatie en lichtinval. Indien de lamellen zijn gesloten, vormt zich een horizontaal dak met waterwering. De afvoergoot zorgt voor het afvoeren van regenwater naar de kolommen. De schroeven van de overkapping zijn op een onzichtbare manier weggewerkt, zodat er sprake is van een strakke eenheid in uitstraling. Het tijdloze en elegante design zorgt ervoor dat de Renson Algarve past bij allerlei stijlen, variërend van moderne tot klassieke gevels en van een Engelse landschapstuin tot een romantische tuininrichting.

Een ander kenmerk van Renson Algarve is dat deze tweedelig koppelbaar is en het dus mogelijk is om een grotere overkapping te realiseren door meerdere exemplaren aan elkaar te monteren. Bovendien heeft u de mogelijkheid om de overkapping te voorzien van zijelementen, zoals met een windwerend screen of met mooie buitengordijnen. Verder zijn er allerlei accessoires aan de terrasoverkapping toe te voegen om uw buitenruimte optimaal te personaliseren.

Zijwand mogelijkheden Renson Algarve

Renson Algarve voorziet op allerlei manieren in een veelzijdige toepassing. Het is ideaal dat het zonlicht en de ventilatie naar wens zijn in te stellen, maar er is veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld door Renson Algarve te voorzien van glazen schuifwanden of te laten uitvoeren met prachtige loggia schuifpanelen. Zo is het eveneens mogelijk om windvrij op uw terras onder de overkapping te zitten door screens als zijwanden te monteren.

Uitbreiden met accessoires

Het is bij een overkapping als Renson Algarve mogelijk om voor een uitbreiding met accessoires te kiezen. Vindt u het bijvoorbeeld fijn om op uw terras naar muziek te luisteren? In dat geval is het mogelijk om luidsprekers toe te voegen als accessoire. Zo bestaat eveneens de mogelijkheid om verlichting en verwarming aan te brengen. Op deze manier geniet u ook als het snel donker is en het buiten frisser is optimaal van het buitenzijn.

Vrijstaand, gevelmontage of geïntegreerd

De veelzijdige toepassing van Renson Algarve maakt het mogelijk om de overkapping met gevelmontage aan uw huis te bevestigen of deze tussen twee muren te integreren. Daarnaast is de overkapping naar keuze ook vrijstaand in uw tuin te plaatsen. Bij het integreren van deze overkapping is de Renson Algarve in een bestaande opening zonder verticale kolommen te realiseren.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de afmetingen van de Renson Algarve?

Renson Algarve kent een maximale breedte (pivot) van 6055 mm. De maximale diepte (span) is bij een enkel dak 4500 mm en bij een dubbel dak 6000 mm. Deze overkapping is zowel in de breedte als in de lengte te koppelen om een groter deel van uw terras te overdekken of om een riante terrasoverkapping vrijstaand in uw tuin te plaatsen.

In welke kleuren is de Renson Algarve verkrijgbaar?

Het design van Renson Algarve past bij iedere bouwstijl en tuininterieur en voor wat betreft de kleur is de overkapping nog beter af te stemmen op uw gevel of tuininrichting. Deze overkapping is namelijk net als onder meer Renson Camargue en Renson Algarve Canvas in alle kleuren verkrijgbaar. Populaire standaardkleuren zijn onder meer antraciet structuurlak net als witte lak. Er zijn in totaal meer dan 150 kleuren structuurlak voor u beschikbaar om een keuze uit te maken. Daarbij is het naar keuze mogelijk om de lamellen bijvoorbeeld mat of glanzend af te werken net als het kader en de kolommen.

Is de Renson Algarve waterdicht?

Waterdicht lamellendak

Het lamellendak is waterwerend op het moment dat de lamellen in horizontale positie zijn gesloten. De watergeleidingskanalen zijn geïntegreerd bij Renson Algarve en het afvoerkanaal voert het water naar de kolommen af. Heeft het geregend? Het kan zijn dat er nog water op het dak ligt, maar bij het opendraaien van de lamellen merkt u daar niets van. Ook dan zorgen de watergeleidingskanalen voor de afvoer, zodat er geen water op het meubilair op het terras komt.

Kan ik de lamellen naar wens afstellen?

Overkapping met een roteerbaar lamellendak

Het lamellendak dat de mogelijkheid de lichtinval en ventilatie te reguleren voorziet in een maximale lamelrotatie van 150°. Lamellen overkappingen met regulatiesysteem zijn ideaal om zelf invloed uit te oefenen op de hoeveelheid zonlicht en ventilatie die u wilt toelaten.

Kantelbare lamellen met handbediening

Het dak van deze overkapping bestaat uit kantelbare lamellen die gemakkelijk met de hand te bedienen zijn. Als u meer zonlicht wilt toelaten, kantelt u de lamellen naar behoefte open en wilt u meer schaduw dan draait u het lamellendak dicht in een horizontale positie. Renson voorziet daarmee in een overkapping voor uw terras om aan te passen naar de individuele behoefte.

Contact opnemen

Heeft u interesse?

Met onze jarenlange ervaring maken en leveren we dagelijks op maat gemaakte lamellen overkappingen door het hele noorden. Zo leveren wij onze producten door de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Heeft u vragen over een lamellen overkapping of heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Noordhorn. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste terrasoverkapping.